Bitki wolowe czerwone wino

Czy prawdopodobnie stanowić rzecz smaczniejszego w naszym domu, niż świeży, jednocześnie jasny i jedzący kotlet schabowy usmażony na złoto i cieniutko potłuczony? Aby schabowy był idealną strukturę, musi być właściwie roztłuczony - na tyle, by mięso było się delikatne, i po przysmażeniu kruche, i dodatkowo nie tak mocno, by kotlet nie był za wysoki, inaczej wyda na soczystości. Oraz w wypadku bitek wołowych potrzebujemy pokroić mięso w znaczącej grubości plasterki, a wtedy tłuc je tłuczkiem do mięsa, by zdobyło dobrą grubość i organizację.

Rzecz jasna, przy tłuczeniu kotletów raz w tygodniu, w dodatku z lekkiego, świeżego mięsa schabowego, wystarczy nam zwyczajny tłuczek do ciała, jakim będziemy mogli sam sprawdzić jakość ubijanych kotletów. A przy ogromniejszej liczbie kotletów, na przykład dla dziesięcioosobowej rodziny, lub jeśli lubimy każdego dnia jeść tradycyjny obiad z kotletami, lub jak wykorzystujemy do nich ciało nieco gorszej jakości, na dowód karkówkę lub łopatkę - wówczas przyda nam się domowa kotleciarka elektryczna.

Takie urządzenie znajdzie zastosowanie również to, gdy przyrządzamy kotlety w punktach żywienia zbiorowego, lub na potrzeby produkcyjne. Wtedy niemożliwością płaci się tłuczenie kotletów ręcznie, ponieważ można już opaść z chęci, ponadto tłuczek do ciała jako urządzenie napędzane siłą mięśni, nie rozbije mięsa na dokładnie takiej samej grubości kotlety, co kotleciarka.

Stąd te, jeśli potrzebujemy rozbijać mięso na kotlety często, w znacznej kwocie, czy z surowego mięsa, oszczędźmy sobie wielkości i zainwestujmy w specjalne urządzenie. Podłączona do prądu kotleciarka jest łatwo popularna w obsłudze - wystarczy wprowadzić do niej element mięsa odpowiedniej grubości jednym otworem, a innym otworem wyjdzie gotowy plaster porządnie roztłuczonego na wszelkiej grubości mięsa. Jeśli zależy nam, aby wszystkie swoje steki były podzielone równomiernie, łatwo i szybko, wtedy nie ma pozytywniejszego rozwiązania, kiedy właśnie kotleciarka do celu domowego lub przemysłowego. Wbrew pozorom nie stanowi wówczas taki duży nakład - miłośnicy tradycyjnych, domowych obiadów na pewno docenią możliwość posłużenia się w rozbijaniu mięsa na kotlety wygodnym urządzeniem dostępnym w obsłudze, w zachowaniu w czystości, dodatkowo nie przesadnie kosztownym, kiedy umiało się zdawać.